renault trucks

Veelgestelde vragen

Hier vindt u alle antwoorden op de meest gestelde vragen.

Algemeen

Welke zaken zijn uitgesloten?

Uitgesloten in lease of koop zijn:

 • Vervanging banden
 • Houderschapsbelasting
 • Eurovignet

Hoe gaat Renault Trucks om met de aflevering?

De online bestelde truck(s) worden aan u afgeleverd conform onze vaste standaard. In overleg stemmen we af of er op locatie naar keuze wordt afgeleverd of dat de aflevering wordt verzorgd vanuit een van onze 46 dealervestigingen.

Wie is Renault Trucks?

Renault Trucks biedt een uitgebreid voertuigengamma - van 2,8 tot 120 ton - geschikt voor leveringen in de stad, goederendistributie, constructie en lange afstandsvervoer. Het volledige gamma, van de Renault Master tot de zwaarste bouwvoertuigen, is in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Renault Trucks is onderdeel van de Volvo Group: een van ’s werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service.

Zijn jullie onderdeel van de Volvo Group?

Renault Trucks is onderdeel van de Volvo Group, een van ’s werelds vooraanstaande fabrikanten van bedrijfswagens, trucks, bussen, uitrusting voor bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service.

Waarvoor kan ik precies op de website Renaulttrucksonline.nl terecht?

U kunt bij ons terecht betreft het online samenstellen, kopen of leasen van lichte bedrijfswagens (de Renault Master in 130 PK en 145 PK verkrijgbaar en tevens ook in twee lengtevarianten: L2 en L3) en van zware bedrijfswagens (trucks: D12 ton, T Sleeper Cab en T High Sleeper Cab). Per model is aangegeven welke koop- of lease varianten er aangeboden worden.

Hoelang bestaat Renault Trucks precies?

Renault Trucks is in 1894 opgericht. Marius Berliet en Louis Renault zijn de grondleggers van Renault Trucks.

Waarom zou ik kiezen voor Renault Trucks?

Renault Trucks biedt een compleet gamma aan bedrijfswagens, van licht (2,8 ton) tot zwaar (120 ton) en inzetbaar voor verschillende transportdoeleinden. Van distributie door lichte bedrijfswagens en (inter)nationale distributie door zware bedrijfswagens. Renault Trucks levert kwaliteitsvoertuigen. Door ons landelijke dealernetwerk bieden wij 24 uur per dag professionele ondersteuning.

Wat zijn de voordelen van online kopen of leasen?

De voordelen van online kopen of leasen zijn:

 • Efficiency: tijd- en kostenbesparing
 • Met 1 klik de beste aanbieding en geen lange onderhandelingsprocessen meer
 • Klaar voor de toekomst
 • Transparant en overzichtelijk
 • Flexibel
 • Value for money

Hebben jullie ook een vacature pagina?

Wij hebben een vacaturepagina. Alle Renault Trucks Nederland gerelateerde vacatures zijn te bekijken via http://www.renault-trucks.nl/vacatures/
Via de websites van onze dealers zijn tevens de vacatures per dealer te bekijken. Voor het dealeroverzicht verwijzen wij u naar onze dealerlocator.

Hoe werkt het online kopen precies?

Via de site renaulttrucksonline.nl kunt u een (of meerdere) van de aangeboden modellen bestellen en configureren op basis van uw persoonlijke wensen. Nadat u de bestelling heeft gedaan en ook heeft bevestigd, wordt er persoonlijk contact met u opgenomen door een medewerker.
Iedere bestelling die wordt gedaan is onder voorbehoud van kredietgoedkeuring en verzekeringsacceptatie door Renault Trucks Financial Services.

De getoonde afbeeldingen van de bedrijfswagens in een RAL-kleur zijn niet standaard de wagens die u besteld. Wij leveren vanuit voorraad alleen witte bedrijfswagens. Mocht u echter een andere kleur willen bestellen is dat ook mogelijk. Alleen zal er dan niet uit voorraad geleverd kunnen worden.

Waarom vergroot Renault Trucks het online aanbod?

Renault Trucks Nederland heeft het online aanbod vergroot: naast zware bedrijfswagens worden er ook lichte bedrijfswagens aangeboden. Voordeel voor de klant is een kosten- en tijdsbesparing, scherp tarief, snelle levering en een transparante manier van zakendoen met diverse beproefde concepten voor zowel het lange afstand, distributie als bedrijfswagensegment. Om klanten maximale inzetbaarheid te kunnen bieden, worden de online modellen ook aangeboden met zgn. aanvullingen op maat. De compleet geconfigureerde bedrijfswagens kunnen zo nog specifieker naar wens van de klant worden samengesteld. Met de uitbreiding van renaulttrucksonline.nl zet Renault Trucks de online verkoop verder door waarmee we klaar zijn voor de toekomst.

Wat houden de aanvullingen op maat precies in?

Met de aanvullingen op maat kunnen de bedrijfswagens nog specifieker naar wens van de klant worden samengesteld.

Gaan andere Renault Trucks-modellen ook online verkocht worden?

Met de uitbreiding van ons productgamma in online verkoop van diverse Renault Trucks bedrijfswagen modellen bouwen we verder waarmee we klaar zijn voor de toekomst.

Wanneer kunnen we verwachten dat de andere modellen ook online verkocht gaan worden?

Renault Trucks Nederland biedt modellen aan uit het complete voertuigengamma. Wanneer er online wordt uitgebreid met andere modellen zullen we dit communiceren.

Welke modellen kan ik online bestellen?

U kunt een keuze maken uit lichte bedrijfswagen modellen (Master L2H2 en L3H2) en zware bedrijfswagen modellen: distributie (de D12 en D19) en lange afstand (T-Drive, T High Sleeper Cab en T 6x2 voorloopas trekker). De lange afstand modellen zijn veelzijdige trucks geschikt voor (inter)nationaal transport, de distributie modellen zijn krachtpasters geschikt voor (nationale) distributie en onze bedrijfswagens hebben een hoog netto laadvermogen waardoor ze ideaal zijn voor distributie zoals pakketbezorging en (snel)transport.

Welke voertuigen zijn geschikt voor het leveren in de stad en welke zijn geschikt voor lange afstandsritten?

De lichte bedrijfswagen modellen (Master L2H2 en L3H2) hebben een hoog netto laadvermogen en zijn daardoor ideaal voor distributie zoals pakketbezorging en (snel)transport. Onze  zware bedrijfswagens: de distributie modellen (D 12 en D 19 ton) zijn krachtpatsers geschikt voor (nationale) distributie en korte afstandsritten in de stad. De lange afstand modellen (T-Drive, T-HSC en T-VLA) zijn geschikt voor (inter)nationaal  transport.

Wat houdt geen risico in?

Iedere bestelling die wordt gedaan is onder voorbehoud van kredietgoedkeuring door Renault Trucks Financial Services. Na goedkeuring weet u exact wat u per maand kwijt bent aan het door u bestelde voertuig. Zo weet u iedere maand waar u aan toe bent en kunt u zo zorgeloos mogelijk ondernemen.

Kan ik bij elke dealer uit het dealernetwerk terecht?

Wij hebben een uitgebreid dealernetwerk met landelijke dekking. U kunt in Nederland bij een van de 46 Renault Trucks-dealers uit ons professionele dealernetwerk terecht.
Ook buiten Nederland zijn er Renault Trucks-dealers. Deze kunt u eenvoudig vinden via ons dealeroverzicht online

Waar vind ik jullie vestigingen?

U vindt onze vestigingen op onze dealerpagina.

Waar zitten de rest van jullie vestigingen in Europa?

U vindt de rest van onze vestigingen in Europa op onze Europese dealerpagina

Waar kan ik foto’s, brochures en informatie vinden over de trucks?

Op onze perskitpagina download u foto's, logo's, brochures en andere informatie over de Renault Trucks modellen welke online worden aangeboden. Dit materiaal is vrij te gebruiken, echter alleen voor publicaties over het online aanbod van Renault Trucks. Het complete online materiaal mag niet vereenvoudigd of gekopieerd worden voor eigen gebruik en commerciële doelstellingen anders dan voor de verkoop van lichte en zware bedrijfswagens van Renault Trucks Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via pers@renault-trucks.com.

Verder treft u op iedere modelpagina brochures en specificaties aan van het betreffende model met daarin omschreven wat de mogelijkheden zijn m.b.t. leaseconstructies en de mogelijke opties.

Waar kan ik jullie algemene voorwaarden vinden?

Onze algemene voorwaarden vindt u op de pagina met algemene voorwaarden.
 

Waar kan ik jullie algemene voorwaarden betreft leasen vinden?

Renault Trucks Financial Services verzorgt namens Renault Trucks Nederland alle (online) leasecontracten. Iedere (online) aanvraag (voor zowel financial- als operational lease) is onder voorbehoud van kredietgoedkeuring door Renault Trucks Financial Services.

Operational lease
Download hier de Algemene Voorwaarden van Renault Trucks Financial Services  voor operational lease.

Financial lease
Download hier de Algemene Voorwaarden van Renault Trucks Financial Services  voor financial lease.

Wat zijn jullie contact gegevens?

U kunt ons op verschillende manieren bereiken, te weten:
- via de contactpagina
- via de chat
- of rechtstreeks via onze verkopers

Waarom zou ik kiezen voor de online aangeboden lichte of zware bedrijfswagens van Renault Trucks Nederland?

Renault Trucks levert complete oplossingen welke snel leverbaar zijn. Het zijn bedrijfswagens die  voorzien zijn van diverse optiepakketten voor het beste rendement. Geen kleine lettertjes, geen risico en geen onverwachte kosten, maar letterlijk de ‘perfect tool’ voor uw werk. En door ons landelijke dealernetwerk bieden wij u 24 uur per dag professionele ondersteuning wanneer u dat nodig heeft.

Waarom zou ik kopen?

Afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de mogelijkheden voor u als ondernemer kunt u besluiten om tot de koop van een bedrijfswagen over te gaan. Wij adviseren u hierin graag, zodat u de voor u best passende oplossing kiest.

Zit de brandstof er ook bij in?

De brandstof zit niet bij de aanschaf of de lease-contracten inbegrepen. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk.

Krijg ik een tankpas van jullie?

De tankpas zit niet bij de aanschaf of de lease-contracten inbegrepen. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk.

Hoe zit het met tanken in het buitenland?

Tanken in het buitenland is ook voor uw eigen rekening. Er zit geen brandstof of tankpas bij onze aanschaf- of lease-contracten inbegrepen.

Wat voor rijbewijs heb ik precies nodig om deze voertuigen te mogen rijden?

Onze lichte bedrijfswagens (de Renault Master L2H2 of L3H2) mag u rijden met een B-rijbewijs.
Onze zware bedrijfswagens (de D12 en D19 ton uitvoeringen) mag u rijden wanneer u in het bezit bent van een C-rijbewijs. En voor onze lange afstand modellen (de T-drive, HSC en VLA uitvoeringen) dient u in het bezit te zijn van rijbewijs CE.

Hoe werkt het samenstellen van de bedrijfswagens?

U heeft de keuze uit onze online selectie van lichte en zware bedrijfswagens. Via de webshop renaulttrucksonline.nl kunt u eenvoudig het model of de modellen van uw keuze selecteren en de daarbij behorende financieringsmogelijkheid. Na deze keuze kunt u per bedrijfswagen de modelafhankelijke opties selecteren om zo de bedrijfswagen volledig naar uw persoonlijke wens samen te stellen.
Wanneer u klaar bent met de configuratie vult u uw gegevens in, kiest u een dealer naar keuze en klikt u op de bestelknop. Uw bestelling wordt doorgestuurd naar de dealer van keuze en de verkoper van de dealer van keuze zal naar aanleiding van uw bestelling contact met u opnemen.

Welke opties zijn er met het samenstellen van de bedrijfswagens?

Renault Trucks Nederland heeft een selectie bedrijfswagens voorzien van diverse optiepakketten welke mode specifiek zijn. Zo is iedere bedrijfswagen te configureren voor het beste rendement en aansluitend bij uw persoonlijke wensen.

Wat is mijn bedenktijd?

Wanneer u een bestelling plaatst op de website renaulttrucksonline.nl gelden de algemene regels tot aankoop van een bedrijfswagen van Renault Trucks Nederland. Een bestelling die online is gedaan is bindend. Na de officiële kredietcheck en -goedkeuring alsmede verzekeringsacceptatie door Renault Trucks Financial Services is de order definitief. Zie verder onze algemene voorwaarden omtrent een operational of een financial lease overeenkomst.

Heeft u opmerkingen, vragen of een klacht?

U kunt hiervoor contact opnemen met één van de medewerkers werkzaam bij Renault Trucks Nederland of een van onze dealers in Nederland.

U kunt ons als volgt bereiken:

Wat is het rente percentage?

Het rente percentage is volledig afhankelijk van de door u gekozen leasevorm, looptijd en het te financieren bedrag. Wij adviseren u hierin graag, zodat u de voor u best passende lease-oplossing kiest.

Kan ik mijn bedrijfswagen tijdens de lease periode ook inruilen?

Afhankelijk van de door u gekozen leasevorm is het wel of niet mogelijk om uw bedrijfswagen eerder in te ruilen. Wij brengen u graag in contact met een collega die u hier over kan adviseren.

Hoe gaat het in zijn werking als ik kies voor een tweedehands bedrijfswagen?

Via onze webshop renaulttrucksonline.nl zijn er geen tweedehands bedrijfswagens te selecteren en te bestellen. Indien u op zoek bent naar een gebruikte bedrijfswagen, kunt u hiervoor het beste contact opnemen met een van onze dealers. Via het contactformulier kunt u uw keuze insturen zodat een van onze dealers u verder kan helpen.

Mag ik de bedrijfswagen tijdens de lease periode ook laten bestickeren?

Ja dit mag mits er voor gezorgd wordt dat dit de lak niet beschadigd en u de bedrijfswagen na afloop van de leasetermijn weer zonder stickers inlevert bij de dealer die de bedrijfswagen aan u heeft afgeleverd.

Hoe komt een aanbieding tot stand?

Door het beperken van de uitvoering van de bedrijfswagens die worden aangeboden op deze website kunnen deze voordelig aan u worden aangeboden. In samenwerking met Renault Trucks Financial Services krijgt u via een online bestelling een zeer gunstige rente. Wanneer u de Renault heeft samengesteld op basis van u wensen kunt u het voertuig in uw winkelwagen plaatsen. Vervolgens kunt u in uw winkelwagen kiezen voor de volgende stap. Daarna wordt u gevraagd om uw bedrijfsgegevens en persoonlijke gegevens in te geven. Bij het laatste is het van belang dat u tekenbevoegd bent. Dit houdt in dat u bij de Kamer van Koophandel bent geregistreerd als tekenbevoegde van uw bedrijf. Zodra u uw gegevens heeft ingevoerd en u op bestellen klikt worden uw gegevens verstuurd naar de dealer van uw keuze. De verkoper van de betreffende dealer zal een koopovereenkomst opstellen welke u dient te tekenen (op basis van kredietgoedkeuring Renault Trucks Financial Services). Daarna zal de dealer in samenwerking met Renault Trucks Financial Services de lease-aanvraag voor u in behandeling nemen. Wanneer uw lease-aanvraag akkoord is bevonden zal de verkoper van de betreffende dealer contact met u opnemen om uw aanvraag te bevestigen.

Welke informatie vragen wij van u?

Nadat u het voertuig in de winkelmand heeft geplaatst vragen wij om de volgende gegevens:

 • Kamer van Koophandel nummer
 • NAW-gegevens
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Gewenste afleverdatum voertuig

Hierna zal een krediet aanvraag ingediend worden bij Renault Trucks Financial Services. Mogelijk dat zij contact met u opnemen wanneer er vragen zijn over de aanvraag. Bijvoorbeeld als men aanvullende gegevens nodig heeft (bijvoorbeeld een jaarverslag en -cijfers).

Hoe verloopt de aanvraagprocedure bij Renault Trucks Financial Services?

Uw bestelling komt na het versturen binnen bij de door u gekozen dealer. De betreffende verkoper van deze dealer zal in samenwerking met een medewerker van Renault Trucks Financial Services een lease-aanvraag voor u indienen. Bij een lease-aanvraag vindt er een beoordeling plaats. Mochten er vragen zijn dan kan het zijn dat de verkoper of een medewerker van Renault Trucks Financial Services contact met u opneemt. Wanneer uw aanvraag akkoord is bevonden zal de verkoper contact met u opnemen om de bestelling te bevestigen.

Mocht u meer informatie over Renault Trucks Financial Services zoeken dan is dat online te vinden.

Renault Trucks Master Z.E. bedrijfswagen

Welke varianten zijn er beschikbaar van de Master Z.E.?

De Master Z.E. is leverbaar in zes varianten:

- gesloten bestel FWD L1H1
- gesloten bestel FWD L1H2
- gesloten bestel FWD L2H2
- gesloten bestel FWD L3H2
- platform cabine FWD L2H1
- platform cabine FWD L3H1 

Is de Master Z.E. volledig elektrisch?

Ja, de Master Z.E. is 100% elektrisch. Het is een schone en stille bedrijfswagen (geen emissie tijdens gebruik en geen geluidsoverlast) waardoor de Master Z.E. toegang heeft tot alle zones in de binnenstad. Zelfs waar strenge beperkingen gelden. Hierdoor is de Master Z.E. ideaal voor last-mile leveringen.

Wat zit er standaard op de Master Z.E.?

Om zowel de bestuurder als de lading te beschermen en ook de veiligheid van voorbijgangers te waarborgen, is de Master Z.E. gesloten bestelwagen standaard uitgerust met een achteruitrijcamera, een achteruitrijradar en een breedbeeldspiegel.

Wat is het laadvermogen van de Master Z.E.?

De Master Z.E. heeft een hoog laadvermogen (tot 1.400 kg / 22m3) omdat de accu onder de voorstoelen gemonteerd is. Het laadvermogen van de Master Z.E. is hierdoor gelijk aan de conventionele Renault Master, die bekend staat om zijn hoge laadvermogen.

3 jaar onderhoud voor de Master Z.E.

De Renault Trucks Master Z.E. wordt standaard geleverd met een volledig driejarig reparatie- en onderhoudscontract (op basis van 20.000 km per jaar).

Wat is de actieradius van de Master Z.E.?

De actieradius van de Renault Trucks Master Z.E. gaat tot 120 werkelijk gereden kilometers. Waarbij de toegepaste opbouw en inzet van de Master van invloed zijn. 

De garantiedekking van de Master Z.E.

Renault Trucks biedt u een garantiedekking op de Master Z.E.:

 • Voertuig: standaard 2 jaar volledig / 100.000 km
 • Z.E. 33 batterij: 5 jaar / 100.000 km / 66% SOH (State of Health)

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en kleinschaligheidsinvesteringsafstrek (KIA) en subsidies


In het eerste jaar is de Milieu-investeringsaftrek (MIA) van maar liefst 36% van toepassing op uw investering. Dit geldt voor zowel het laadpunt, als de installatie en oplaadkabels. Via de willekeurige afschrijving milieuinvesteringen (VAMIL) kunt u zelf bepalen wanneer en hoe snel u de investering afschrijft.

Ook kunt u profiteren van de Kleinschaligheidsinvesteringsafstrek (KIA) van 28% op het laadstation.

Om te weten wat uw subsidiemogelijkheden zijn dient u zelf navraag te doen bij uw gemeente.


Informeer bij uw accountmanager naar uw mogelijkheden.

Hoe kan ik de Renault Trucks Master Z.E. opladen?

De Cube: een intelligente laadstroomoplossing
Om klanten in verschillende modaliteiten een laadstroomoplossing aan te bieden en te ontzorgen, is Renault Trucks Nederland onlangs een samenwerking aangegaan met 1st in Charge.

1st in Charge ontwikkelde De Cube: een intelligent laadsysteem voor elektrische auto’s waarbij een oneindig aantal Cube’s op één intern embedded energiedistributiesysteem kunnen worden aangesloten. Voordeel is dat de energiebehoefte verdeeld wordt naar behoefte waardoor het stroomverbruik laag en efficiënt is.

Is de Renault Trucks Master Z.E. ook online te leasen of te kopen?

Nee de Renault Trucks Master Z.E. is niet online te koop of te leasen.
Misschien dat dit in de toekomst wel tot de mogelijkheden gaat behoren maar momenteel is de Master Z.E. alleen via onze dealers te kopen.

Wij adviseren om contact op te nemen met de verkoper uit uw regio om zo direct in contact te komen met de verkoper.

Vind hier de verkoper in uw regio 

 

Hoe kan ik een proefrit maken in de Master Z.E.?

U kunt eenvoudig een proefrit aanvragen via de proefritpagina.

Selecteer hier de Master Z.E. en vul uw gegevens in.
Uiteraard kunt u ook via uw accountmanager meer informatie over een proefrit aanvragen of het contactformulier invullen.

In alle gevallen zullen we proberen om zo snel als mogelijk contact met u op te nemen.

 

Bedrijfswagen modellen

Wat zijn de voordelen van de Renault Trucks Master L2H2?

De voordelen van de Renault Trucks Master L2H2 zijn:

 • verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 130 en 145 PK
 • de L2 variant heeft een wielbasis van 3.682 mm
 • Hoog netto laadvermogen
 • Eén specificatie (aanvullingen op maat mogelijk)
 • Eén prijs per maand
 • Keuze uit koop, financial lease en operational lease. Bij beide leasevormen kan er gekozen worden voor een looptijd van 36, 48 of 60 maanden
 • Geen risico
 • Altijd dichtbij: professioneel dealernetwerk
 • Inclusief verzekering (bij operational lease inbegrepen in het leasecontract, bij koop en financial lease is de verzekering apart af te sluiten tegen een meerprijs)
 • Inclusief reparatie- en onderhoudscontract (bij operational lease inbegrepen in het leasecontract, bij koop en financial lease is het reparatie- en onderhoudscontract apart af te sluiten tegen een meerprijs)

  Meer informatie over de Renault Trucks Master L2H2 leest u in de online folder

Wat zijn de voordelen van de Renault Trucks Master L3H2?

De voordelen van de Renault Trucks Master L3H2 zijn:

 • verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 130 en 145 PK
 • de L3 variant heeft een wielbasis van 4.332 mm
 • Hoog netto laadvermogen
 • Eén specificatie (aanvullingen op maat mogelijk)
 • Eén prijs per maand
 • Keuze uit koop, financial lease en operational lease. Bij beide leasevormen kan er gekozen worden voor een looptijd van 36, 48 of 60 maanden
 • Geen risico
 • Altijd dichtbij: professioneel dealernetwerk
 • Inclusief verzekering (bij operational lease inbegrepen in het leasecontract, bij koop en financial lease is de verzekering apart af te sluiten tegen een meerprijs)
 • Inclusief reparatie- en onderhoudscontract (bij operational lease inbegrepen in het leasecontract, bij koop en financial lease is het reparatie- en onderhoudscontract apart af te sluiten tegen een meerprijs)

  Meer informatie over de Renault Trucks Master L3H2 leest u in de online folder.

Hoe werkt het precies met het kopen van de bedrijfswagens?

Indien u een van onze lichte bedrijfswagens selecteert uit het online aanbod heeft u de keuze om deze ook online te kopen. De Renault Trucks Master is verkrijgbaar in twee verschillende lengtevarianten en wordt standaard geleverd in een 130 pk uitvoering. Hij is eenvoudig te configureren met diverse extra opties tot het model wat u wenst, waarna u tot de koop kan overgaan.

Welke garanties heb ik op de lichte bedrijfswagens bij koop?

Indien u een Master online aanschaft, gelden de standaard garantievoorwaarden van Renault Trucks Nederland.

Wat is de levertijd van onze lichte bedrijfswagen modellen (de Renault Master L2H2 of L3H2)?

Een Renault Master op voorraad heeft een minimale levertijd van 1 dag(en).
Een Renault Master die online besteld wordt heeft een levertijd die afhankelijk is van online beschikbaarheid en eventuele geselecteerde opties die niet op voorraad zijn.
Na aanvraag volgt altijd een kredietcheck door Renault Trucks Financial Services. Alleen na een officiële kredietgoedkeuring door Renault Trucks Financial Services is de order definitief. Aan de door Renault Trucks Nederland opgegeven indicatie van de levertijd kunnen geen rechten worden ontleend.

Welke kleuren metallic lak zitten in het kleurenassortiment van de Master?

U kunt kiezen uit standaard metallic lak kleuren. Deze variant is niet uit voorraad leverbaar. U heeft de keuze uit drie standaard kleuren: Metallic zwart, Metallic grijs en Metallic blauw-grijs.

Informeer bij uw dealer naar de mogelijkheden.

Distributie modellen

Wat zijn de voordelen van de Renault Trucks D 12 ton?

De voordelen van de Renault Trucks D 12 ton zijn:

 • 72 maanden operational lease
 • Eén specificatie (aanvullingen op maat mogelijk)
 • Eén prijs per maand
 • Geen risico
 • Altijd dichtbij: professioneel dealernetwerk
 • Inclusief Brinks opbouw
 • Inclusief reparatie- en onderhoudscontract
 • Inclusief brandstofbesparing door Optifleet-module CHECK

Wat zijn de voordelen van de Renault Trucks D 19 ton?

De voordelen van de Renault Trucks D 19 ton zijn:

 • 72 maanden operational lease
 • Eén specificatie (aanvullingen op maat mogelijk)
 • Eén prijs per maand
 • Geen risico
 • Altijd dichtbij: professioneel dealernetwerk
 • Inclusief Brinks opbouw
 • Inclusief reparatie- en onderhoudscontract
 • Inclusief brandstofbesparing door Optifleet-module CHECK

Wat houdt Brinks opbouw in?

Brinks is onze vaste leverancier die de opbouw verzorgt van onze D 12 ton en D 19 ton distributiemodellen. Bij de wens voor andere opbouwvarianten en opties binnen onze distributierange vernemen wij dat graag. Deze behoren tot de mogelijkheden en zijn – niet online – verkrijgbaar tegen een meerprijs.

Wat houdt de Optifleet module CHECK in?

De Renault Trucks Optifleet-module CHECK welke is inbegrepen(voor de duur  van 12 maanden) bij een operational leasecontract behorend bij een online bestelde zware bedrijfswagen op renaulttrucksonline.nl, biedt u de mogelijkheid om zelf real-time activiteiten rondom uw wagenparkbeheer te beheren. Het biedt u altijd direct inzicht in uw belangrijkste exploitatiekosten. De technische gegevens zijn per voertuig en per chauffeur op afstand te monitoren via pc en mobiele telefoon:

 • Brandstofverbruik
 • Stationaire tijd
 • Gebruik cruisecontrol
 • Aantal remmingen
 • Online beschikbaar
 • Fuel ECO-score

De Optifleet-module CHECK wordt 12 maanden geactiveerd en u ontvangt maandelijks een overzichtsrapport per e-mail.

Wat is de levertijd van onze distributie modellen (de Renault D 12 ton of 19 ton uitvoering)?

Een Renault Trucks model D is niet online op voorraad.
Een Renault D12 of D19 ton uitvoering die online besteld wordt heeft een levertijd die afhankelijk is van specifieke opbouw wensen en eventuele geselecteerde opties.
Na aanvraag volgt altijd een kredietcheck door Renault Trucks Financial Services. Alleen na een officiële kredietgoedkeuring en door Renault Trucks Financial Services is de order definitief. Aan de door Renault Trucks Nederland opgegeven indicatie van de levertijd kunnen geen rechten worden ontleend.

Lange afstand modellen

Wat zijn de voordelen van de Renault Trucks T-Drive?

De voordelen van de Renault Trucks T-Drive zijn:

 • 36, 48 of 60 maanden operational lease
 • Eén specificatie (aanvullingen op maat mogelijk)
 • Eén vaste prijs per maand
 • Uit voorraad leverbaar: direct leverbaar
 • Geen indexering gedurende de looptijd van 36 maanden.
 • Geen risico
 • Altijd dichtbij: professioneel dealernetwerk
 • Inclusief reparatie- en onderhoudscontract
 • Inclusief brandstofbesparing door Optifleet-module CHECK

Wat zijn de voordelen van de Renault Trucks T High Sleeper Cab?

De voordelen van Renault Trucks T High Sleeper Cab zijn:

 • 48 of 60 maanden operational lease
 • Eén specificatie (aanvullingen op maat mogelijk)
 • Eén prijs per maand
 • Uit voorraad leverbaar: direct leverbaar
 • Geen risico
 • Altijd dichtbij: professioneel dealernetwerk
 • Inclusief reparatie- en onderhoudscontract
 • Inclusief brandstofbesparing door Optifleet-module CHECK

Wat zijn de voordelen van de Renault Trucks T 6x2 gestuurde voorloopas trekker?

De voordelen van de Renault Trucks T-6x2 gestuurde voorloopastrekker zijn:

 • 36 maanden operational lease
 • Eén specificatie (aanvullingen op maat mogelijk)
 • Eén vaste prijs per maand
 • Geen indexering
 • Geen risico
 • Altijd dichtbij: professioneel dealernetwerk
 • Inclusief reparatie- en onderhoudscontract
 • Inclusief brandstofbesparing door Optifleet-module CHECK

Wat houdt de Optifleet module CHECK in?

De Renault Trucks Optifleet-module CHECK welke is inbegrepen(voor de duur  van 12 maanden) bij een operational leasecontract behorend bij een online bestelde zware bedrijfswagen op renaulttrucksonline.nl, biedt u de mogelijkheid om zelf real-time activiteiten rondom uw wagenparkbeheer te beheren. Het biedt u altijd direct inzicht in uw belangrijkste exploitatiekosten. De technische gegevens zijn per voertuig en per chauffeur op afstand te monitoren via pc en mobiele telefoon:

 • Brandstofverbruik
 • Stationaire tijd
 • Gebruik cruisecontrol
 • Aantal remmingen
 • Online beschikbaar
 • Fuel ECO-score

De Optifleet-module CHECK wordt 12 maanden geactiveerd en u ontvangt maandelijks een overzichtsrapport per e-mail.

Wat is de levertijd van onze lange afstand modellen (de Renault T-Drive, High Sleeper Cab op 6x2 voorloopas trekker)?

Een Renault Trucks model T op voorraad heeft een minimale levertijd van 1 dag(en).
Een Renault T die online besteld wordt heeft een levertijd die afhankelijk is van online beschikbaarheid en eventuele geselecteerde opties die niet op voorraad zijn.
Na aanvraag volgt altijd een kredietcheck door Renault Trucks Financial Services. Alleen na een officiële kredietgoedkeuring door Renault Trucks Financial Services is de order definitief. Aan de door Renault Trucks Nederland opgegeven indicatie van de levertijd kunnen geen rechten worden ontleend.

Lease opties

Kan ik na het lease contract de bedrijfswagen ook overkopen?

Indien u dit wenst is dit bespreekbaar. We horen dit graag van u zodat we in overleg naar de mogelijkheden kunnen kijken.

Waarom zou ik leasen?

Afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de mogelijkheden voor u als ondernemer kunt u besluiten om tot de lease van een bedrijfswagen over te gaan. Door een lease contract aan te gaan heeft u geld vrij voor andere investeringen. Daarnaast kunt u bij een financiële lease gebruik maken van investeringsaftrek. Wij adviseren u hierin graag, zodat u de voor u best passende lease-oplossing kiest.

Is het ook mogelijk om financial te leasen?

Financial lease is online mogelijk bij onze lichte bedrijfswagen modellen. De Master L2H2 en de Master L3H3 kunnen zowel via een operationele lease als ook via financial lease worden besteld.

Wat is er allemaal inbegrepen bij financial lease?

Uw maandtermijn bestaat uit een gedeelte rente en een gedeelte aflossing. De kosten zoals verzekering, onderhoud , brandstof, vervangen van banden en wegenbelasting zijn voor uw eigen rekening. Uiteraard is het wel mogelijk om uw voertuig via Renault Trucks te verzekeren. Indien u dit wens kan een van onze lease adviseurs contact met u opnemen voor een vrijblijvende berekening op maat.

Kan ik mijn leasecontract ook vroegtijdig afbreken als ik het niet meer kan betalen en hoe werkt dat?

Als u de lease niet meer kunt betalen komt u in contact met onze afdeling collections. In overleg met deze afdeling wordt bepaald wat er met het voertuig gebeurd. Dit is mede afhankelijk van de leasevorm. Een financiële lease kan worden afgekocht mits er geen betalingsachterstand is.

Dien ik ook borg te betalen? Hoeveel betreft dit?

Er is geen sprake van borg op onze lease aanbiedingen.

Kan ik ook als particulier een lease contract met Renault Trucks Financial Services aangaan?

Als particulier is het niet mogelijk om bij ons gebruik te maken van een zakelijke lease aanbieding. Wij brengen u graag in contact met de Renault Trucks-dealer om te kijken naar andere mogelijkheden.

Mag ik, wanneer ik een bedrijfswagen lease bij Renault Trucks Financial Services, ook iemand anders met een geldig rijbewijs in de bedrijfswagen laten rijden?

Dat mag zeker. Alleen wanneer de bedrijfswagen wordt gebruikt door een ander bedrijf dan waar het contract voor is opgesteld dient er een akte van verhuur opgemaakt te worden in overleg met Renault Trucks Financial Services.

Wat is de minimale lease termijn?

De minimale lease termijn verschilt per model en wordt ook per model aangegeven. De kortste leasetermijn die aangeboden wordt is een operationele of financiële lease van 36 maanden.

Wat is de maximale lease termijn?

De maximale lease termijn verschilt per model en wordt ook per model aangegeven. De langste leasetermijn die aangeboden wordt is een operational lease van 72 maanden.

Kan ik ook tweedehands bedrijfswagen bij jullie leasen?

Het leasen van een tweedehands bedrijfswagen is mogelijk via uw Renault Trucks-dealer. Indien u op zoek bent naar een gebruikte bedrijfswagen, kunt u hiervoor het beste contact opnemen met een van onze dealers. Via het contactformulier kunt u uw keuze insturen zodat een van onze dealers u verder kan helpen.

Kan ik ergens op jullie website ook mijn leasetermijn berekenen?

Wij bieden vaste leasetermijnen aan. Dit verschilt per model en wordt aangeduid in onze webshop. Voor tarieven die afwijken van de aanbiedingen op onze website brengen wij u graag in contact met een collega die u kan adviseren.

Wat zijn de verschillen tussen operationele en financiële lease?

Bij financial lease bent u de eigenaar van de auto gedurende de looptijd van het lease contract. Het economisch risico van het voertuig ligt bij u en het juridische eigendom ligt bij Renault Trucks Financial Services. Een financial lease biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van investeringsaftrek wat het fiscaal gunstig maakt voor u om voor deze leasevorm te kiezen.

Als er sprake is van operational lease dan staat het voertuig op de balans van Renault Trucks Financial Services en huurt u in feite het voertuig.  Het voordeel is dat u bij deze leasevorm het voertuig niet op uw balans heeft en geen risico loopt met betrekking tot de afschrijving.

We hebben de belangrijkste verschillen voor u op een rij gezet:

FINANCIAL LEASE

 • U wordt eigenaar
 • Leasemaatschappij financiert
 • 100% financiering mogelijk
 • U bent eigenaar aan het einde van de looptijd  na het voldoen van de laatste (slot)termijn
 • U betaalt de BTW vooraf bij aanschaf van het voertuig
 • Het object staat op uw balans
 • U kunt gebruik maken van investeringsaftrek
 • De rente en afschrijving wordt als kosten ten laste van de exploitatierekening gebracht.

OPERATIONAL LEASE

 • Leasemaatschappij is eigenaar
 • Leasemaatschappij verhuurt het voertuig aan u
 • Er wordt gerekend met een marktconforme restwaarde aan het einde van de looptijd
 • U heeft de mogelijkheid het voertuig in te leveren of het voertuig over te nemen
 • U betaalt de BTW per maand
 • Het object staat niet op uw balans
 • U heeft geen recht op investeringsaftrek
 • Voor de leasetermijnen ontvangt u maandelijks een factuur met B.T.W.
 • De netto leasetermijnen boekt u geheel als kosten op de exploitatierekening

Wat is een financiële lease?

Bij een financiële lease bent u economisch eigenaar van het voertuig en wordt deze op uw balans geactiveerd. Aan het einde van de looptijd neemt u het voertuig over voor een vooraf bepaalde koopoptie.  Met een financiële lease kunt u onder andere profiteren van afschrijving, investeringsaftrek en renteaftrek.

Afschrijving
U schrijft gedurende de looptijd de auto af op uw balans. Deze afschrijving komt in aftrek op het belastbare resultaat van de onderneming.

Investeringsaftrek
Wanneer uw bedrijf winst heeft gemaakt kunt u middels de investeringsaftrek het bedrag wat u geïnvesteerd heeft aftrekken van deze winst. Hierdoor wordt uw winst lager en ontstaat er een belastingvoordeel. Vraag uw accountant voor advies op maat.

Renteaftrek
Wanneer u een zakelijke lening afsluit dan is de renteaftrek of de rente fiscaal aftrekbaar. Vraag uw accountant voor advies op maat.

Wat is het fiscale voordeel van een financiële lease?

Om u een indicatie te kunnen geven van het fiscale voordeel wat u zou kunnen genieten bij een financiële lease geven wij u onderstaand (fictief) voorbeeld*:

U koopt een Renault Master met een investering van €25.000,- waarop u 10% aanbetaald.

 

Financiële lease

Operationele lease

Aanschaf

€25.000,-

€25.000,-

Aanbetaling

€2.500,-

€2.500,-

Te financieren

€22.500,-

€22.500,-

Looptijd

48 maanden

48 maanden

Maandtermijn

€518,16

€410,72

Totaal

€24.871,-

€19.714,-

Verschil

€843,-

 

* dit is een fictief rekenvoorbeeld. Er zijn geen rechten aan deze berekening te verlenen.

Als uw onderneming winst heeft gemaakt en een bedrag tussen €2.301,- en €56.024,- investeert in bedrijfsmiddelen dan kunt u van maximaal 28% kleinschaligheidsinvesteringsaftrek genieten.** Afhankelijk of u een eenmanszaak of een V.O.F. (42 % of 52%) hebt of een B.V. of een N.V. (20% tot 25%) kunt u van deze 28% van de investeringswaarde een fiscaal voordeel behalen middels investeringsaftrek. Stel u dient 52% inkomstenbelasting te betalen dan is de berekening als volgt:

28% van €25.000,- = €7.000,-
52% inkomstenbelasting over €7.000,- = €3.640,-
Uw fiscale voordeel is hierbij €3.640,-
Uw totale voordeel is €3.640,- + €843.- =  € 4.483,-

** Op basis van de tabel Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2016. Deze tabel dient als voorbeeld; er zijn geen rechten aan deze berekening te verlenen. Vraag uw accountant altijd voor advies op maat.

Wat is een operationele lease?

Bij een Operationele Lease huurt u de bedrijfswagen van Renault Trucks Financial Services. Het voertuig wordt niet bij u op de balans geactiveerd, maar op de balans van Renault Trucks Financial Services. Hiermee loopt u geen restwaarde risico en blijven uw kredietfaciliteiten en uw liquide middelen beschikbaar voor andere investeringen. U weet van te voren waar u aan toe bent en het vaste maandbedrag zorgt voor duidelijkheid en vastigheid. Aan het einde van de looptijd bieden wij u de mogelijkheid om het voertuig over te nemen of u kunt het voertuig inleveren.

Wanneer u bij Renault Trucks een Operational lease contract afsluit dan zitten Verzekering, Reparatie- en Onderhoud bij inbegrepen.

Indien gewenst kunt u uw operationele lease uitbreiden met de volgende opties:

 • Banden
 • Wegenbelasting

U ontvangt hiervoor één factuur waardoor u minder administratieve lasten heeft. Met een “full service operationele lease” profiteert u van het optimale gebruiksgemak van uw nieuwe Renault.

Is het getoonde maandtarief voor de bedrijfswagens zoals ze zijn afgebeeld online?

Het vermelde maandtarief is voor een standaard witte uitvoering. Ongeacht welke bedrijfswagen (Master, Distributie of Lange afstand).

Uiteraard is het ook mogelijk om een andere (beschikbare) kleur te kiezen. Hiervoor zal een meerprijs moeten worden betaald. In de winkelwagen is te zien wat de mogelijkheden zijn en wat de bijbehorende prijs is.

 

Verzekering

Hoe is de verzekering van de lichte en zware bedrijfswagens geregeld?

Indien gewenst kunt u de verzekering van de bedrijfswagen(s) in de financial lease overeenkomst met Renault Trucks Financial Services op laten nemen. Ook is het mogelijk uw aangekochte bedrijfswagen apart en via Renault Trucks Financial Services te verzekeren.

Bij een operational lease kunt u er voor kiezen om een verzekering af te sluiten via Renault Trucks Financial Services.
U kunt in de winkelwagen eenvoudig kiezen voor de optie Verzekering. Het maandbedrag wordt getoond zodat u weet wat de kosten zijn.
Renault Trucks Financial Services hanteert een eigen risico van EUR 500,00 per schadegeval voor CASCO schade en EUR 500,00 bij WA schade.

In een operational lease overeenkomst kunt de bedrijfswagen ook zelf verzekeren. In het laatste geval vragen wij u Renault Trucks Financial Services te informeren waar u de bedrijfswagen heeft verzekerd. De bedrijfswagen moet gedurende de looptijd van de overeengekomen leasetermijn altijd minimaal WA en volledig casco zijn verzekerd.

Hoe werkt het precies als ik schade rijd?

Indien u schade rijdt dient u een melding te maken binnen 24 uur na het ongeval. Er dient een volledig ingevuld schadeformulier aangeleverd te worden aan Renault Trucks Financial Services. Op basis van de schadebegroting en het soort ongeval bepaalt Renault Trucks Financial Services of er een expert dient te komen. Het is belangrijk te vermelden bij welke Renault Trucks-dealer de bedrijfswagen ter reparatie staat. Indien er akkoord wordt gegeven voor de reparatie gaat de dealer aan de slag en middels de begroting, de nota en/of het expertiserapport wordt de schade betaald minus aftrek eigen risico.

Krijg ik vervangend vervoer als ik schade rijd?

In de leasevoorwaarden van Renault Trucks Financial Services is geen vervangend vervoer geregeld. Ook de verzekering biedt geen dekking voor vervangend vervoer. In geval van een schade en indien de tegenpartij schuldig is kunnen de kosten van stilstand en/of de kosten van een vervangend voertuig op de tegenpartij worden verhaald. De verzekering is uitgebreid met een module rechtsbijstand motorrijtuigen die voor het verhalen van deze kosten dekking biedt.

Met wie moet ik contact opnemen wanneer ik schade rijd?

Schade is altijd vervelend. Indien de schade van dien aard is dat onmiddellijke actie nodig is dan belt u het alarmnummer dat op de groene kaart staat vermeld. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Als dit niet noodzakelijk is dan kunt u de schade melden op het e-mailadres schaderenault@westenburg.nl. U wordt verzocht om bij schriftelijke melding minimaal het kenteken, de schadedatum, de schadeoorzaak en het schadebedrag te vermelden. U wordt verzocht om het volledig ingevulde originele schadeformulier per post op te sturen naar Renault Trucks Financial Services, Postbus 11, 4153 ZG Beesd. Middels deze handeling ontvangen wij in één keer alle van belang zijnde informatie.

Adresgegevens
Renault Trucks Financial Services
Postbus 11, 4153 ZG BEESD
Stationsweg 2, 4153 RD Beesd
T: +31 (0)88 8823401
E: rtfs@vfsco.com

Moet ik mijn Renault Trucks-bedrijfswagen(s) all risks en/of volledig verzekeren?

Wanneer u een financial lease overeenkomst zonder verzekering bij Renault Trucks Financial Services afneemt, dient u zelf de betreffende Renault Trucks-bedrijfswagen minimaal WA & volledig Casco te verzekeren.

Acceptatie door verzekeringsmaatschappij

Indien u de verzekering van uw bedrijfswagen(s) via Renault Trucks Financial Services afneemt is de aanbieding van de verzekering altijd onder voorbehoud van definitieve acceptatie door de verzekeringsmaatschappij.

Onderhoud

Hoe zit het met onderhoud van de bedrijfswagens?

Het onderhoud zit inbegrepen in uw operationele leasecontract.
Gedurende de looptijd van het contract kunt u voor onderhoud aan uw Renault Trucks-bedrijfswagen terecht bij dealers aangesloten bij ons Nederlandse dealernetwerk.  Wanneer u een financial lease contract afsluit of een Master-variant online aankoopt, kunt u via Renault Trucks Financial Services een Excellence-reparatie- en onderhoudscontract afsluiten.

Wat is een Excellence-reparatie- en onderhoudscontract?

Het Excellence-reparatie- en onderhoudscontract is een los contract wat u apart af kunt sluiten naast uw financial lease contract of aanvullend bij aankoop van een Master-variant online. We bieden contracten aan voor een looptijd van 36-48-60 maanden en vanaf een minimum van 20.000 jaarkilometers met een maximum van 50.000 jaarkilometers. 

Waar kan ik allemaal terecht voor het onderhoud?

U kunt voor onderhoud terecht bij Renault Trucks-dealers verspreid door heel Nederland. Met 46 vestigingen is er altijd een bij u in de buurt.

Hoe werkt het als ik met pech in het buitenland sta waar moet ik dan terecht?

Het Excellence-contract omvat Nederland als inzetgebied. Mocht u veel buiten Nederland rijden dan kunt u aanvullende informatie inwinnen bij uw verkoper om een aangepast onderhoudsvoorstel op te vragen.

Wat is de onderhoudsinterval van de Renault Trucks Master?

Mocht u besluiten om de Renault Trucks Master online te kopen en geen apart Start & Drive Excellence reparatie- en onderhoudscontract af te sluiten dient u rekening te houden met onderstaande onderhoudsintervallen:

 • Indien u de Renault Trucks Master voor standaard distributie inzet en er over geplaveid of geasfalteerd wegdek wordt gereden is het onderhoudsinterval 40.000 km of iedere 2 jaar.
 • Wanneer u de Renault Trucks Master inzet voor stadsdistributie (over geplaveid of geasfalteerd wegdek) dan ligt het onderhoudsinterval op 20.000 km of ieder jaar.

Levering

Leveren jullie door heel Nederland?

Wij leveren inderdaad door heel Nederland. Ons professionele en uitgebreide landelijke dealernetwerk telt 46 vestigingen. Wij bieden 24/7 service. En door de nationale dekking zijn wij altijd in de buurt.

Hoe gaat Renault Trucks om met de aflevering?

De online bestelde voertuigen worden aan u afgeleverd conform onze vaste standaard. In overleg stemmen we af of er op locatie naar keuze wordt afgeleverd of dat de aflevering wordt verzorgd vanuit een van onze dealervestigingen in Nederland.

Wat is de leveringstijd van de voertuigen?

Onze voertuigen worden uit voorraad geleverd. De gewenste levertijd dient bij de bestelling te worden aangegeven. Wanneer een voertuig niet op voorraad is of niet uit voorraad geleverd kan worden dan wordt dit duidelijk vermeld.

Onze voorraad voertuigen zijn standaard wit. De getoonde afbeeldingen zware bedrijfswagens op deze site wijken hier van af en hebben RAL kleur Blauw metal Azzurro 6701R (02426). 
Wanneer u als aanvullende optie voor een RAL kleur of metaallak kiest kan er niet direct uit voorraad worden geleverd. De levertijd van de gewenste uitvoering krijgt u van ons te horen.

Hoe worden de voertuigen geleverd?

Na afstemming van de gewenste levertijd én goedkeuring van de gekozen financieringsvorm door Renault Trucks Financial Services wordt er in overleg met de klant afgestemd wanneer en waar de aflevering zal plaatsvinden.

Wat is de levertijd van onze lichte bedrijfswagen modellen (de Renault Master L2H2 of L3H2)?

Een Renault Master op voorraad heeft een minimale levertijd van 1 dag(en).
Een Renault Master die online besteld wordt heeft een levertijd die afhankelijk is van online beschikbaarheid en eventuele geselecteerde opties die niet op voorraad zijn.
Na aanvraag volgt altijd een kredietcheck door Renault Trucks Financial Services. Alleen na een officiële kredietgoedkeuring en door Renault Trucks Financial Services is de order definitief. Aan de door Renault Trucks Nederland opgegeven indicatie van de levertijd kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat is de levertijd van onze distributie modellen (de Renault D 12 ton of 19 ton uitvoering)?

Een Renault Trucks model D is niet online op voorraad.
Een Renault D12 of D19 ton uitvoering die online besteld wordt heeft een levertijd die afhankelijk is van specifieke opbouw wensen en eventuele geselecteerde opties.
Na aanvraag volgt altijd een kredietcheck door Renault Trucks Financial Services. Alleen na een officiële kredietgoedkeuring  en verzekeringsacceptatie door Renault Trucks Financial Services is de order definitief. Aan de door Renault Trucks Nederland opgegeven indicatie van de levertijd kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat is de levertijd van onze lange afstand modellen (de Renault T-Drive, High Sleeper Cab op 6x2 voorloopas trekker)?

Een Renault Trucks model T op voorraad heeft een minimale levertijd van 1 dag(en).
Een Renault T die online besteld wordt heeft een levertijd die afhankelijk is van online beschikbaarheid en eventuele geselecteerde opties die niet op voorraad zijn.
Na aanvraag volgt altijd een kredietcheck door Renault Trucks Financial Services. Alleen na een officiële kredietgoedkeuring door Renault Trucks Financial Services is de order definitief. Aan de door Renault Trucks Nederland opgegeven indicatie van de levertijd kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoe verloopt de aflevering en de betaling?

Uw Renault staat mogelijk op voorraad of zal worden besteld en door de betreffende dealer van uw keuze. Deze dealer zal de auto aan u afleveren en fungeren als uw contactpersoon. Wanneer de auto aan u wordt afgeleverd vragen wij u om de lease contracten te ondertekenen en te voldoen aan de voorwaarden die verder aan de lease worden gesteld. Renault Trucks Financial Services zal maandelijks de leasetermijn bij u incasseren.

Proefrit

Kan ik ook een proefrit aanvragen?

U kunt eenvoudig online een proefrit aanvragen via onze proefritpagina. Kies het voertuig van uw keuze en laat uw gegevens (compleet) achter zodat er contact met u kan worden opgenomen.

Waar kan ik terecht voor een proefrit?

U kunt eenvoudig via de proefritpagina op onze site een model selecteren, een dealer van keuze selecteren en daarna uw proefrit aanvragen. Zodra u uw gegevens heeft ingevoerd en u op aanvragen klikt worden uw gegevens verstuurd naar de dealer van uw keuze. De verkoper van de betreffende dealer zal daarna contact met u opnemen om de proefrit in te plannen.

Moet ik een afspraak maken om een proefrit in te plannen?

U kunt eenvoudig via de proefritpagina op onze site een model selecteren, een dealer van keuze selecteren en daarna uw proefrit aanvragen. Zodra u uw gegevens heeft ingevoerd en u op aanvragen klikt worden uw gegevens verstuurd naar de dealer van uw keuze. De verkoper van de betreffende dealer zal daarna contact met u opnemen om de proefrit in te plannen.

Betaling

Hoe werkt de betaling?

Uw Renault-bedrijfswagen staat mogelijk op voorraad of zal worden besteld en door de betreffende dealer van uw keuze. Deze dealer zal de auto aan u afleveren en fungeren als uw contactpersoon. Wanneer de auto aan u wordt afgeleverd vragen wij u om de lease contracten te ondertekenen en te voldoen aan de voorwaarden die verder aan de lease worden gesteld. Renault Trucks Financial Services zal maandelijks de leasetermijn bij u incasseren. Bij een financiële lease worden de maandtermijnen achteraf geïncasseerd en bij een operationele lease worden de maandtermijnen vooraf geïncasseerd.

Op welke manieren kan ik betalen?

Renault Trucks Financial Services zal maandelijks de leasetermijn bij u incasseren. Afhankelijk van de door u gekozen leasevorm zal de incasso vooraf of achteraf plaatsvinden. Bij een financiële lease worden de maandtermijnen achteraf geïncasseerd en bij een operationele lease worden de maandtermijnen vooraf geïncasseerd.

Kan ik ook in termijnen betalen?

U betaald altijd in maandelijkse termijnen. Renault Trucks Financial Services zal maandelijks de leasetermijn bij u incasseren. Afhankelijk van de door u gekozen leasevorm zal de incasso vooraf of achteraf plaatsvinden. Bij een financiële lease worden de maandtermijnen achteraf geïncasseerd en bij een operationele lease worden de maandtermijnen vooraf geïncasseerd.

Kan ik ook achteraf betalen?

Renault Trucks Financial Services incasseert maandelijks de contractueel overeengekomen leasetermijn bij u. Afhankelijk van de door u gekozen leasevorm zal de incasso vooraf of achteraf plaatsvinden. Bij een financiële lease worden de maandtermijnen achteraf geïncasseerd en bij een operationele lease worden de maandtermijnen vooraf geïncasseerd.

Wat zit er allemaal in mijn maandtermijn?

Afhankelijk van de door u gekozen leasevorm kunt u ervoor kiezen om verschillende service componenten toe te voegen. Bij de financiële lease aanbieding en de koopoptie op onze site zijn geen service componenten meegenomen deze kunt u uitbreiden met reparatie & onderhoud, vervangen van banden, verzekering en wegenbelasting. Bij de operational lease zijn reparatie & onderhoud en verzekering inbegrepen. Deze kunt u nog uitbreiden met wegenbelasting en het vervangen van banden.

Hoe betaal ik de maandtermijn?

Renault Trucks Financial Services zal maandelijks de leasetermijn bij u incasseren. U betaalt dus in termijnen. Bij een financiële lease worden de maandtermijnen achteraf geïncasseerd en bij een operationele lease worden de maandtermijnen vooraf geïncasseerd.

Moet ik een aanbetaling doen?

Bij de berekening van de tarieven op onze site hebben wij een aanbetaling van 10% meegenomen. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren kan deze aanbetaling worden verhoogd of verlaagd. Het aanpassen van een aanbetaling is altijd op basis van financiële kredietgoedkeuring door Renault Trucks Financial Services.

Kan ik de bedrijfswagen eerder aflossen? Is dit ook boetevrij?

Tussentijds aflossen is altijd mogelijk. Hiervoor rekenen wij administratiekosten van €150,- per inlossing.