01 Dec 2020 Nieuws

RENAULT TRUCKS BREIDT VOLLEDIG ELEKTRISCHE RANGE UIT

Om transportbedrijven beter en sneller van dienst te kunnen zijn in de overstap naar schone energie, breidt Renault Trucks de 100% elektrische range uit. Er is een ruimere keuze aan accu's voor middelzware elektrische voertuigen: de Renault Trucks D en D Wide Z.E. kunnen nu worden uitgerust met 66 kWh-accupakketten. De Renault Trucks Master Z.E. is recentelijk uitgebracht in een model van 3,5 ton, inclusief een chassis cabine, als aanvulling op de versies met platform cabine en de bestelwagen van 3,1 ton die al op de markt zijn.

De voertuigen uit de Renault Trucks Z.E. range zijn geluidloos en behouden de luchtkwaliteit in de stad. Ze geven toegang tot binnenstedelijke gebieden, zelfs die met strikte verkeersbeperkingen.

Om transportbedrijven te helpen bij de overstap naar elektrisch transport, kunnen de volledig elektrische voertuigen van Renault Trucks worden aangepast aan de wensen van de klant van 3,1 tot 27 ton GVW met een actieradius tot 400 km.

Renault Trucks D en D Wide Z.E. nu voorzien van 66 kWh-batterijen
De batterijen zijn een van de duurste onderdelen op een elektrische vrachtwagen. In plaats van systematisch de maximale actieradius op te nemen, geeft Renault Trucks zijn klanten de keuze uit het aanbod batterijen dat het beste past bij de gewenste inzet. Deze oplossing is afgestemd op de werkelijke behoeften van klanten, waarbij het laadvermogen wordt gehandhaafd en ervoor wordt gezorgd dat hun bedrijf concurrerend blijft.

De Renault Trucks D en D Wide Z.E. kunnen nu worden uitgerust met 66 kWh lithium-ion batterijen voor meer flexibiliteit in de inzet van het voertuig. Klanten kunnen voor de Renault Trucks D Z.E. kiezen uit vijf verschillende configuraties tot maximaal zes 66 kWh-batterijpakketten, wat zich vertaalt in een actieradius van maximaal 400 km.

De Renault Trucks Master Z.E. komt nu in een 3,5 ton uitvoering
Renault Trucks breidt ook het aanbod Master Z.E. uit. De bedrijfswagen kan nu besteld worden met een GVW van 3,5 ton, tegen 3,1 ton eerder. Ondanks een extra laadvermogen van 400 kg, kan de Renault Trucks Master Z.E. nog steeds een actieradius van 120 km halen en kan de batterij in slechts zes uur volledig worden opgeladen.

De Renault Trucks Master Z.E. volledig elektrische bedrijfswagen is nu ook verkrijgbaar met een chassiscabine die plaats biedt aan een breed scala aan uitrustingen, zoals een kipper, open laadbak of een gesloten laadbak met laadklep.

Het assortiment bestaat nu uit drie modellen (gesloten bestelwagen, platform cabine en de nieuwe chassis cabine) verkrijgbaar in drie verschillende lengtes (L1, L2, L3), twee hoogtes (H1, H2) en een keuze uit een GVW van 3,1 ton (gesloten bestelwagen of platform cabine) of 3,5 ton (alle versies).

Renault Trucks Z.E. range technische specificaties

Renault Trucks Master Z.E.
- Totaal GVW 3,1 tot 3,5 ton
- 57 kW elektromotor
- Maximaal koppel van de elektromotor: 225 Nm
- Maximale snelheid: 100 km/u
- Energieopslag: lithium-ion batterijen van 33 kWh
- Actieradius op NEDC-cyclus: 200 km
- Actieradius in werkelijkheid: tot 120 km
- Opladen 7 kW AC (wisselstroom)

Renault Trucks D Z.E.
- Totaal GVW: 16 ton - Gewicht: 16,7 ton
- Beschikbare wielbasis: 4.400 mm & 5.300 mm
- 185 kW elektromotor (130 kW continuvermogen)
- Maximaal koppel van de elektromotor: 425 Nm
- Maximaal koppel achteras: 16 kNm
- Versnellingsbak met twee versnellingen
- Energieopslag: lithium-ion batterijen van in totaal 200 tot 400 kWh
- Actieradius in werkelijkheid: tot 400 km
- Opladen 22 kW AC (wisselstroom) en 150 kW DC (gelijkstroom)

Renault Trucks D Wide Z.E.
- GVW: 27 ton
- Beschikbare wielbasis: 3.900 mm, 4.100 mm, 4.300 mm, 4.500 mm, 4.750 mm & 5.000 mm
- Cabines: Dag & Global
- Twee elektromotoren met een totaal vermogen van 370 kW continuvermogen van 260 kW)
- Maximaal koppel van elektromotoren: 850 Nm
- Maximaal koppel achteras: 28 kNm
- Automatische versnellingsbak met twee versnellingen
- Energieopslag: lithium-ion batterijen, 200 tot 265 kWh
- Actieradius: tot 200 km
- Opladen 22 kW AC (wisselstroom) en 150 kW DC (gelijkstroom)


Denkt u er over na om over stappen op 100% elektrisch transport?
Wilt u weten of Renault Trucks ook voor u de best passende oplossing kan bieden? Neem vrijblijvend contact met ons op! Onze specialisten staan u graag te woord en bekijken graag samen met u welke persoonlijke mogelijkheden wij voor u hebben.

 

Ander Renault Trucks nieuws

25 Nov 2020 Nieuws Distributie Z.E. Elektrisch rijden

RENAULT TRUCKS EN CARLSBERG GROEP KIEZEN VOOR CO2-NEUTRALE DISTRIBUTIE

Op dinsdag 24 november jl. overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep.

21 Oct 2020 Nieuws Master Elektrisch rijden

VAN DIJK TRUCKS UTRECHT LEVERT TWEE ELEKTRISCHE RENAULT MASTERS AAN WILLEMSEN INFRA BV

Bij familiebedrijf Willemsen Infra BV uit Utrecht richten ze zich kortgezegd op het onderhouden van het riool. Vanuit de gedachte om Nederland steeds een beetje schoner te maken, schaften ze onlangs twee elektrische Renault Masters aan.

16 Sep 2020 Nieuws Nieuws

LVS TRUCKS LEEUWARDEN OPERATIONEEL

De nieuwe vestiging van LVS Trucks in Leeuwarden is operationeel. Het nieuwe bedrijfspand is gevestigd op industrieterrein Zwette V, aan de Haak, en is voorbereid op de toekomst, waarbij efficiency voor de klant voorop staat.